Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Ανάγνωση σε: < 1 λεπτό

Νερό συσσωρεύεται στο κύκλωμα CPAP όταν ο ατμοσφαιρικός αέρας του δωματίου είναι πολύ πιο κρύος από τον αέρα του CPAP, ή όταν υπάρχει πάρα πολλή υγρασία που παράγεται από τον υγραντήρα CPAP. Δοκιμάστε να κλείσετε τη θερμοκρασία στο θερμαινόμενο υγραντήρα. Αν αυτό ανακουφίζει το πρόβλημα, αλλά προκαλεί ερεθισμό των ρινικών διόδων, επιστρέψτε τη συσκευή στην προηγούμενη ρύθμιση και προσθέστε ένα μονωτικό κάλυμμα στον εύκαμπτου σωλήνα – κύκλωμα.

Η σωστή διαχείριση του νερού CPAP αποτελεί ουσιαστικό μέρος της διασφάλισης της βέλτιστης απόδοσης και της ασφάλειας του ασθενούς. Το νερό στο κύκλωμα CPAP έχει τη δυνατότητα να προκαλέσει διάφορα προβλήματα, όπως βλάβη στη συσκευή, κακή ροή αέρα και λοιμώξεις των αεραγωγών. Επομένως, είναι σημαντικό να ελέγχετε καθημερινά το νερό CPAP και να διασφαλίζετε ότι είναι καθαρό και απαλλαγμένο από μολυσματικούς παράγοντες. Είναι επίσης σημαντικό να διασφαλίζετε ότι το κύκλωμα νερού είναι απαλλαγμένο από συμπυκνώματα, χρησιμοποιώντας έναν υγραντήρα ή έναν αφυγραντήρα. Είναι επίσης σημαντικό να αδειάζετε, να ξεπλένετε και να ξαναγεμίζετε τακτικά το δοχείο νερού για να αποφύγετε τυχόν συσσώρευση βιοφίλμ ή άλλων υπολειμμάτων.
Τέλος, είναι σημαντικό να αντικαθιστάτε το κύκλωμα νερού και το δοχείο νερού όταν χρειάζεται για να εξασφαλίσετε τη βέλτιστη απόδοση. Ακολουθώντας αυτές τις βέλτιστες πρακτικές, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι η CPAP σας λειτουργεί σωστά και ότι ο ασθενής σας είναι ασφαλής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.