Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Υπνική άπνοια

Ανάγνωση σε: < 1 λεπτό

Η υπνική άπνοια είναι μια σοβαρή ιατρική πάθηση που χαρακτηρίζεται από παύσεις στην αναπνοή ή ρηχή αναπνοή κατά τη διάρκεια του ύπνου. Αυτές οι παύσεις ή οι ρηχές αναπνοές μπορεί να διαρκούν δευτερόλεπτα ή και λεπτά κάθε φορά και μπορεί να συμβαίνουν δεκάδες φορές την ώρα. Αν δεν αντιμετωπιστεί, η άπνοια ύπνου μπορεί να οδηγήσει σε μια σειρά από προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένου του αυξημένου κινδύνου υψηλής αρτηριακής πίεσης, καρδιακής προσβολής, εγκεφαλικού επεισοδίου και διαβήτη. Μπορεί επίσης να επηρεάσει την ποιότητα ζωής του ατόμου, οδηγώντας σε ημερήσια κόπωση και ευερεθιστότητα. Εάν πιστεύετε ότι εσείς ή κάποιος γνωστός σας μπορεί να πάσχει από άπνοια ύπνου, είναι σημαντικό να εξεταστείτε από γιατρό. Οι θεραπευτικές επιλογές ποικίλλουν ανάλογα με τη σοβαρότητα της πάθησης, αλλά συνήθως περιλαμβάνουν αλλαγές στον τρόπο ζωής, όπως η απώλεια βάρους και η αποφυγή αλκοόλ πριν από τον ύπνο, καθώς και τη χρήση μηχανήματος CPAP. Η ανάληψη δράσης για τη θεραπεία της άπνοιας ύπνου μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής ενός ατόμου και στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης σοβαρών παθήσεων υγείας.

Η άπνοια ύπνου είναι μια σοβαρή, δυνητικά απειλητική για τη ζωή κατάσταση που είναι πολύ πιο συνηθισμένη από τη συνήθη έννοια. Περιγράφηκε για πρώτη φορά το 1965, άπνοια ύπνου είναι μια αναπνευστική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από σύντομες διακοπές της αναπνοής κατά τον ύπνο. Η υπνική άπνοια είναι η διακοπή της ροής του αέρα για 10 ή περισσότερα δευτερόλεπτα κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Ετικέτες:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.