Στεγνά μάτια μετά τη χρήση CPAP

Η διαρροή αέρα από τη μάσκα CPAP στη γέφυρα της μύτης και πάνω προς τα μάτια κατά τη διάρκεια του ύπνου κάνει τα μάτια να στεγνώνουν. Ο πιο συνηθισμένος λόγος για την διαρροή του αέρα στη γέφυρα της μύτης είναι ότι η μάσκα CPAP είναι πολύ μεγάλη. Η πίεση από μια μάσκα CPAP που είναι πάρα πολύ σφιχτή θα προκαλέσει μώλωπες και ακόμα ανοιχτές πληγές, εάν εφαρμοστεί αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η ξηροφθαλμία είναι μια κοινή παρενέργεια της χρήσης CPAP. Τα μηχανήματα CPAP χρησιμοποιούν αέρα υπό πίεση για να σας βοηθήσουν να αναπνέετε πιο εύκολα, αλλά ο ίδιος αέρας μπορεί να στεγνώσει τα μάτια σας. Μπορεί επίσης να προκαλέσει ερεθισμό και μπορεί ακόμη και να οδηγήσει σε μόλυνση. Υπάρχουν όμως τρόποι για να μειώσετε τον κίνδυνο ξηροφθαλμίας. Πρώτον, βεβαιωθείτε ότι η πίεση του αέρα του μηχανήματος CPAP έχει ρυθμιστεί σωστά. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση της ξηρότητας. Δεύτερον, χρησιμοποιήστε έναν υγραντήρα για να προσθέσετε υγρασία στον αέρα. Αυτό μπορεί να βοηθήσει να γίνει ο αέρας πιο άνετος και να μειωθεί η ξηρότητα στα μάτια σας. Τέλος, εάν τα μάτια σας εξακολουθούν να είναι ξηρά, μιλήστε με το γιατρό σας σχετικά με τη χρήση τεχνητών δακρύων ή άλλων οφθαλμικών σταγόνων που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τα μάτια σας ενυδατωμένα. Η ξηροφθαλμία είναι ένα κοινό πρόβλημα για τους χρήστες CPAP, αλλά υπάρχουν μέτρα που μπορείτε να λάβετε για να μειώσετε τα συμπτώματα και να διατηρήσετε υγιή μάτια.

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.