Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

ρινικά μαξιλαράκια (nasal pillow) CPAP

Ανάγνωση σε: < 1 λεπτό

Τα ρινικά μαξιλάρια ή μαξιλαράκια (nasal pillow) μάσκας CPAP είναι ένα άλλος τύπος CPAP μάσκας. Αντί για ένα μαξιλάρι σιλικόνης γύρω από τη μύτη σας (όπως στις ρινικές μάσκες cpap), τα ρινικά μαξιλάρια εφαρμόζουν άνετα στη βάση της μύτης σας, λίγο μέσα στα ρουθούνια. Τα ρινικά μαξιλάρια CPAP είναι φτιαγμένα από πολύ μαλακή σιλικόνη και έχουν συνήθως ένα οβάλ σχήμα για να την καλύτερη εφαρμογή. Τα ρινικά μαξιλάρια CPAP αγκαλιάζουν το εσωτερικό ρινικό τοίχωμα και να δημιουργήσουν μια καλύτερη εφαρμογή. Ένας απλός ιμάντας χρησιμοποιείται για να κρατήσει τη μάσκα CPAP στο πρόσωπό σας.

Υπάρχουν πολλά οφέλη σε αυτό το τύπο της μάσκας. Οι περισσότερες μάσκες CPAP με ρινικά μαξιλάρια είναι εξαιρετικά ελαφριές. Προσφέρουν ένα καθαρό οπτικό πεδίο και δεν είναι εμπόδιο όταν βλέπετε τηλεόραση ή χρησιμοποιείται γυαλιά. Πλαϊνά κυκλώματα τείνουν να προτιμώνται στις μάσκες CPAP με ρινικά μαξιλάρια, επειδή υπάρχει λιγότερη πίεση στα μάγουλα και μειωμένα σημάδια στο δέρμα λόγω των λιγότερων ιμάντων κεφαλής. Τα ρινικά μαξιλάρια υπάρχουν σε διάφορα μεγέθη, εξαλείφοντας την πιθανότητα μιας ακατάλληλης προσαρμογής. Οι άνθρωποι με μουστάκι ή γενειάδα τείνουν να προτιμούν αυτές τις μάσκες, λόγω της περιορισμένης επαφής του προσώπου. Το πιο αξιοσημείωτο μειονέκτημα στα ρινικά μαξιλάρια μάσκας CPAP είναι ο ερεθισμός που παρατηρείται σε μερικούς ανθρώπους μέσα στη μύτη τους. Ένας θερμαινόμενος υγραντήρα συνήθως μπορεί να ανακουφίσει αυτή την ενόχληση. Ένα άλλο μειονέκτημα είναι αισθητή στις υψηλότερες πιέσεις CPAP. Πολλοί άνθρωποι αισθάνονται δυσφορία για τις πιέσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.